zondag 24 april 2022

Wielrennen live: o.a. Ronde van Romandië en de GP Eschborn-Frankfurt

De komende week is de Ronde van Romandië de belangrijkste koers in de tv-gids voor wielerfans. Deze Zwitserse rittenkoers begint op dinsdag 26 april 2022. De slotrit wordt verreden op zondag 1 mei. 

De Ronde van Romandië 2022 is dagelijks live op tv en via de livestream te volgen. Deze Zwitserse koers stond traditioneel bekend als de laatste grote voorbereidingswedstrijd voor de Giro d'Italia. Tegenwoordig kiezen veel toppers echter andere manieren om zich op de Giro voor te bereiden, mede omdat ze de Ronde van Romandië juist net iets te kort voor de Giro op de kalender vinden staan. De Ronde van Romandië is daarom veranderd van een voorbereidingswedstrijd voor toppers, in meer een 'doel op zich' voor de subtoppers. 

GP Eschborn-Frankfurt 2022

Op 1 mei wordt traditioneel de GP Frankfurt verreden. Dit is één van de bekendste Duitse eendagskoersen. Deze wedstrijd is live op tv te zien bij Eurosport en online via de livestream van GCN en Discovery+. 

Dames: Festival Elsy Jacobs

Vanaf vrijdag 29 april 2022 kan men bij Eurosport en GCN ook live kijken naar de dameswedstrijd Festival Elsy Jacobs. 

Andere sporten 

Naast het wielrennen kan men in het komende weekend ook live op tv en via de livestream kijken naar onder meer de MotoGP (de GP van Spanje), de Indycar Series (met Rinus van Kalmthout) en het WK snooker

Meer info: