donderdag 12 februari 2015

Dorpenomloop Rucphen 2015 - deelnemers, startlijst, parcours

Op zondag 8 maart 2015 wordt de 39e editie van de Rabobank Dorpenomloop Ruchpen verreden. Deze wedstrijd telt mee voor de Topcompetitie 2015. Welke deelnemers staan bij de Dorpenomloop op de startlijst? Waar bevindt zich het parcours? Hoe is de geschiedenis van de Dorpenomloop verlopen? 

Geschiedenis 

De eerste editie van deze koers vond plaats in 1974. In de begintijd was het een wedstrijd voor junioren. Later waren er tijdens de Dorpenomloop ook wedstrijden voor onder meer nieuwelingen en amateurs-b. Eind jaren negentig had de Dorpenomloop organisatorische problemen en kon de koers enkele jaren niet worden georganiseerd. In 1999 keerde de wedstrijd terug op de kalender en voortaan was het een nog veel prestigieuzere wedstrijd dan voorheen, want vanaf 1999 was het een wedstrijd voor elite-renners (semi-profs en profs).

Erelijst 

Op de erelijst van de Dorpenomloop staan heel wat prominente namen. In 2000 zegevierde Wilco Zuijderwijk in deze koers, in 2002 won Martin van Steen, in 2004 won Roy Curvers, in 2007 zegevierde Reinier Honig, in 2010 en 2011 won Barry Markus deze koes, in 2012 won de Italiaan Giorgi Brambilla, in 2013 zegevierde Dylan van Baarle en in 2014 won de Deen Michael Carbel Svendgaard.

Topcompetitie en UCI Europe Tour

In de Dorpenomloop van Rucphen 2015 zijn zowel punten te verdienen voor het Nederlandse klassement van de Topcompetitie als voor het Continentale klassement van de UCI Europe Tour. De UCI heeft de Dorpenomloop op de internationale kalender ingedeeld in categorie 1.2 (dat is hetzelfde niveau als bijvoorbeeld de Ster van zwolle).


Parcours 

De Dorpenomloop gaat door de dorpen Sprundel, Rucphen, Sint Willebrord en Schijf. Zodra er meer details bekend zijn over het parcours van 2015, dan zal die informatie hier worden geplaatst.

Deelnemers: startlijst met rugnummers 

De complete deelnemerslijst kunt u vinden via de volgende link: